‘Mujeres’ i ‘After. Visió de Nova York’ s’inauguren hui a Pego

A les 19 hores a la Casa de Cultura i a les 20 hores al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego, respectivament. Dues temàtiques totalment diferents que mostren les personals mirades de Gloria Castro en el cas de ‘Mujeres’ i de Manuel Requena i Joaqui Lull en el cas d’ ‘After. Visió de Nova York’. A més, hui, a les 20h. presentació de la candidatura d’Esquerra-Pego a la Cambra Agrària i a les 22:30h. presentació del llibre de la Falla Convent al Casal Cultural.
Aquest divendres de vesprada-nit a Pego coincideixen quatre actes. A les 19h s’inaugura l’exposició ‘Mujeres’, de Gloria Castro a la Casa de Cultura. A les 20 hores al Centre d’Exposicions s’inaugura ‘After. Visió de Nova York’ i a eixa mateixa hora, a la Cambra Agrària, un acte polític, la presentació de la candidatura de Saül Ortolà per a alcalde de Pego per Esquerra-Pego amb la presència del Secretari General d’Esquerra i Diputat al Congrés, Joan Ridao. A més, a les 22:30 hores, al Casal Cultural es presenta el llibre de la Falla Convent, presentació que correrà a càrrec de Lluna Pons Cambrils. Així que la vesprada de Carnestoltes hi ha per triar, sense oblidar el Carnestoltes Infantil, del que ja hem parlat.

Comencem pel principi. A les 19 hores d’aquesta vesprada s’inaugura, a la Casa de Cultura l’exposició fotogràfica de Gloria Castro, ‘Mujeres’. El primer que s’ha de dir és que, l’autora de les fotografies, una lleonesa de 60 anys que ha viscut gran part de la seua vida fora d’Espanya i que fa tan sols un any i mig que resideix a Pego, es defineix com a ‘amateur’ i confessa que li agrada moltíssim. Això combinat amb les noves tecnologies van fer que Gloria Castro es creés una àlbum fotogràfic propi amb diferents carpetes temàtiques entre les que es troba la base de l’exposició que s’inaugura avui i que té el seu origen en les dones del Marroc, país en el que Gloria Castro ha viscut al voltant de set anys.

Per a completar l’exposició ‘Mujeres’, suggerida per la regidora de Cultura, Elvira Ciurana, la fotògrafa va pensar en ampliar el seu conjunt fotogràfic amb dones d’ací i és per això que a l’exposició es podran veure dos móns de dones. A través de la mirada fotogràfica de Gloria Castro les persones que visiten ‘Mujeres’ podran veure dones en tasques quotidianes, però també de festa.

‘Les fotos les faig amb el cor’, confessava Gloria Castro i és per això que demanava als espectadors i les espectadores potencials de ‘Mujeres’ “les mirés d’esta manera”.

Explicava l’autora que les fotografies de les dones del Marroc estan presses en un poble al que va ser convidada i en el que es va trobar molt a gust, perquè, confessava, “m’agrada més visitar a la gent de poble perquè crec que tenen valors diferents als altres; són gent més humil, més bona i eixe dia vaig passar un dia increïble perquè estes dones, que no tenen res, et regalen el que tenen, et conviden a té, a cous-cous i em van semblar formidable”. També confessava Gloria Castro que en l’any i mig que duu en Pego “crec que he sigut ben acceptada ací […] veig simpatia cap a mi”.

Expressava Gloria Castro el seu desig que “les dones de Pego vinguen a veure la meua exposició”, tenint en compte que només fa un any i mig que viu ací i no coneix massa gent i perquè “l’exposició és per a elles”.

Els que sí que són coneguts són els autors de l’exposició que s’inaugura aquesta vesprada a les 20 hores al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego, ‘After. Visió de Nova York’. Ells són Manuel Requena i Joaqui Lull i a través d’aquesta selecció de fotografies ens mostren la seua mirada sobre la ciutat més poblada dels EEUU i la gran ciutat amb més densitat de població de Nordamèrica arrel del seu últim viatge a l’urbs que mai dorm, ara fa un any i mig, segons explicava Joaqui Lull.

Nova York és una de les ciutats més cinematogràfiques, almenys per a Woody Allen, però també és el centre de les finances internacionals, la política, les comunicacions, la música, la moda i la cultura. Nova York, conjuntament amb ciutats com Londres, Tòquio i París, és considerada una de les ciutats globals del món, i és la seu d’una gairebé inigualable col•lecció de museus de talla internacional, galeries, escenaris, corporacions i centenars de consolats internacionals associats amb les Nacions Unides, les quals tenen la seu en aquesta ciutat. És per això que, potser també és una de les ciutats més fotografiables del món. Aquest fet ha permès dividir l’exposició ‘After. Visió de Nova York’ en dues part ben diferenciades, l’arquitectònica amb espais tan emblemàtics com Central Park, el pont de Brooklin, l’Empire State o l’edifici Chrysler o la social, amb “la gent tal i com és als carrers de Nova York i la seua manera de viure”.

En definitiva, el que Manuel Requena i Joaqui Lull volen transmetre amb ‘After. Visió de Nova York’ és “en si, la vida de Nova York, tal conforme la veiem”.

A les 22:30 hores, la cita és amb les falles, més concretament amb la Falla Convent que presenta el seu llibre d’actes d’aquest 2011, en el que cal recordar que celebren 15 anys de vida com a comissió i és pot ser per això que enguany han acurat, encara més, si cap, l’estètica del seu llibre de festes, dissenyat per Inma Femenia i maquetat per Josep Orihuel i el seu contingut, que serà presentat, aquesta nit al Casal Cultural per Lluna Pons Cambrils, una de les col•laboradores d’enguany amb el text ‘L’esclat de l’ou’.

De l’acte de presentació de la candidatura d’Esquerra-Pego, que té lloc a les 20 hores a la Cambra Agrària, amb la presència de Saül Ortolà, candidat a l’alcaldia de Pego i Joan Ridao, Secretari General d’Esquerra i Diputat al Congrés, donarem compte en l’Informatiu de dilluns.
654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!