Pedro Barranco participa en el World Rescue Challenge 2011 que se celebra a Nova Zelanda

Com a sanitari de l’equip del Consorci Provincial de Bombers de València, tercer millor equip d’Espanya que competirà entre els trenta millors equips de rescat en accidents de trànsit del món.
El Consorci Provincial de Bombers de València està a punt de participar en el World Rescue Challenge 2011 que se celebra a Wellington (Nova Zelanda) del 14 al 17 de juliol. Este certamen amb caràcter anual congregarà a 30 equips de 14 països, especialitzats en tècniques d’excarceració -en l’alliberament i extracció amb seguretat de persones que hagen pogut quedar atrapades en l’interior d’un vehicle com a conseqüència d’un accident de trànsit. El sanitari d’Acció Urgent, Pedro Barranco, és el tercer millor sanitari nacional i el millor sanitari valencià.

L’equip del Consorci, junt amb l’equip de la Generalitat de Catalunya (Granollers), són els únics representants espanyols en este certamen, per ser el tercer i segon equips millors a nivell nacional, respectivament. El millor equip espanyol en l’actualitat, Consorci de Badajoz, no ha pogut assistir per motius econòmics. Amb aquesta seran sis trobades internacionals consecutives en les que participen bombers del Consorci de Bombers de València.

L’equip que representarà a la institució provincial en l’expedició pertany al parc de bombers de Gandia i el formen David Malonda, com a cap, Arcadi Peris, Pedro Rodilla, Sergio Gascó i Vicente Sala, com a bombers, i Pedro Barranco com a sanitari. A més estaran acompanyats per Pepe Ortiz com a representant del Comité de Trobades d’Excarceració (COMENEX).

La trobada consta de tres proves, estàndard, ràpida i complexa, en les que els participants podran mostrar les seues habilitats. En la maniobra estàndard cada equip disposa de 20 minuts per a alliberar una víctima atrapada que es troba conscient, en la prova ràpida els participants compten amb 10 minuts per a rescatar una víctima que es troba inconscient i, per tant, prima la rapidesa. La maniobra complexa combina les dos anteriors, el temps és de 30 minuts i són dos les víctimes a salvar, un ferit greu inconscient i un altre conscient.

El principal objectiu d’estes trobades, amb independència del lloc aconseguit, és aprendre noves tècniques adquirides a través de l’entrenament i la formació, i aplicar-les en les intervencions reals millorant notablement la resolució en els rescats davant d’accidents de trànsit.


703 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!