Pedro Barranco, segon millor sanitari d’Espanya de rescat en accidents de trànsit

A més forma part del millor equip estatal en esta modalitat, l’equip de bombers de Gandia. Ahir era rebut per l’alcalde i el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Pego, ja que este madrileny apegat és un dels sanitaris de l’ONG pegolina Acció Urgent. Barranco participarà en el World Rescue Challenge 2018 que se celebra del 20 al 26 d’octubre a Cap Verd, Sud-Àfrica.

«Dins els estímuls que té Acció Urgent, permanents de renovació, hi ha persones que tenen un especial interès en posar-se a prova, en superar el dia a dia, en superar-se a sí mateixa i, un d’ells és Pedro Barranco», així introduïa el regidor de Sanitat, Carmelo Ortolà, el sanitari d’Acció Urgent que ha tornat a pujar al més alt del pòdium de la XIV Trobada Nacional de rescat en accidents de trànsit, junt amb l’equip de bombers de Gandia.

Fa dos setmanes a Alcanyís l’equip de Bombers de Gandia es proclamava campió d’Espanya de rescat en accidents de trànsit i Pedro Barranco era elegit segon millor sanitari estatal. És per això que es mostrava «molt content». També pel fet d’haver quedat primers en el campionat autonòmic, una posició que obtenen consecutivament des de fa, almenys, sis anys.

En el campionat estatal participaren 20 equips que competiren en dos proves, una maniobra ràpida i una estàndard. Explicava Barranco que la puntuació en la categoria de sanitaris perquè «havien empatat els equips de Lanzarote i Consorci de Bombers de València i el jurat finalment es va decantar pel primer per a la primera posició, proclamant Barranco segon millor sanitari d’Espanya».

Els equips estan formats per 5 bombers, dels quals un fa de cap i els altres quatre d’equip tècnic, a més hi ha un sanitari. Este té la responsabilitat, explicava Pedro Barranco, «d’identificar les víctimes i el grau de gravetat, ja que dins dels escenaris sols tindre diverses víctimes amb diferents graus de gravetat que has d’anar identificant».

Obtenir la primera posició de la competició estatal de rescat en accident de trànsit dóna pas directe a competir en el World Rescue Challenge que en 2018 se celebra a Cap Verd (Sud-Àfrica) del 20 al 26 d’octubre. Barranco no és la primera vegada que hi participi i és per això que explicava que «és un altre món perquè assistix l’elit de l’elit en acudir equips d’Estats Units, Austràlia, Alemanya, Itàlia, la Xina, Japó, Regne Unit». Això implica que «ja no és tan sols el campionat, sinó el poder veure noves maneres de rescat, nou material que després adquirim per a Acció Urgent», expressava el sanitari que també afegia que anar al campionat mundial «és un al·licient més el poder compartir espai amb els millors metges i parametges del món».

Les diferències entre el campionat estatal i el mundial «són enormes», afirmava el sanitari d’Acció Urgent. Una d’elles és que a Espanya obliguen a canviar la meitat de l’equip cada tres campionats d’Espanya perquè consideren que així hi ha una millor formació, atenent que es compartix la informació de treball. En el món veus que hi ha equips que porten, per exemple, onze anys treballant junts.

Les diferències continuen en les maniobres. Per exemple, en el campionat d’Espanya la maniobra ràpida s’ha d’executar en 12 minuts i en el campionat del món en 10 minuts. A més en esta competició internacional s’afegix una maniobra més que és la complexa on es presenta un escenari amb múltiples víctimes.

El segon millor sanitari d’Espanya agraïa a l’Ajuntament «perquè sempre està ahí vigilant com anem i com hem quedat». Com no, també agraïa el seguiment i recolzament del voluntariat d’Acció Urgent i, en general a tot el poble perquè explicava que quan la gent el veu pel carrer sempre el felicita.

 

2057 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!