Pego al·lega al Pla General de Dénia
Ho va fer en l’últim ple extraordinari 2017, celebrat el 29 de desembre. Entre les qüestions al·legades està el fet que «no apareix per a res la zona de les Deveses» i s’hauria de contemplar la zona «les Marines-Deveses perquè hi ha molta població pegolina que té vivendes de segona residència allí», segons resumia la regidora d’Urbanisme, Alícia Siscar.
El passat 29 de desembre de 2017 va tenir lloc a l’Ajuntament de Pego l’última sessió plenària, de caràcter extraordinari de l’any passat. En ella s’hi van tractar dues qüestions, la primera les al·legacions que anaven a presentar-se al Pla General de Dénia. La regidora d’Urbanisme, Alícia Siscar, relatava resumidament que una d’eixes al·legacions radicava en el fet que «no apareix per a res la zona de les Deveses» i s’hauria de contemplar la zona «les Marines-Deveses perquè hi ha molta població pegolina que té vivendes» de segona residència allí. Sobre esta qüestió també s’advertia que el Pla General hauria de tenir en compte que «les Marines és un paratge municipal protegit».
A més, també es va incloure una esmena que demanava que especificara millor on aniran les aigües residuals de la platja de les Deveses, ja que el pla no especifica si els litres que inclou són «els litres totals de totes les casetes o els litres de les casetes que estan connectades a la xarxa de sanejament», que no són totes, comentava el regidor de Compromís per Pego, Àngel Oltra Pérez. Per tant se sol·licita que es contemplen totes les casetes que hi ha a les Deveses
D’altra banda, també es posa l’accent en que la «la línia de delimitació del terme municipal de Dénia no coincidix en la de la zona de Pego, tant pel que fa a Monte Pego com a la Marjal. Estant tributant 20.000 metres al terme municipal de Pego que diuen que la delimitació és de Dénia», comentava la regidora d’Urbanisme.
Altres observacions incloses la documentació que Pego presentarà a l’Ajuntament de Dénia aclarix que a Pego el riu del nord del Parc Natural de la Marjal es denomina Bullent i a Oliva, Vedat. Així mateix, també es deixa clar que a la Marjal no només hi ha cultius d’arròs, sinó que també hi ha regadiu. Es recomana que s’incloguen les recomanacions de la Confederació Hidrogàfica del Xúquer contra les avingudes d’aigua que es patixen a la Marina Alta amb freqüència.
Les al·legacions pegolines al Pla General de Dénia també contemplen «el greu problema de Monte Pego», més concretament, «s’avisa que, ja que tenen vivendes, que descriguen la gestió de residus sòlids en estos moments en el terme de Dénia i que ens aporte plànol i descripció de les infraestructures, que en estos moments no sabem com estan».
Una altra de les qüestions que també s’inclou en les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Pego, a proposta del regidor de Compromís Àngel Oltra Pérez, és que «el traçat de la futura infraestructura ferroviària, mencionada expressament en la memòria del Pla General, siga entre les alternatives proposades en el seu dia, la que més afavorisca l’accés a eixe mitjà de transport per a la ciutadania de Pego» i és que el Pla General contempla que l’estació es construïsca a la partida de la Pedrera que comporta d’una banda que estarà afectada pel PORN del PN del Montgó i de l’altra, que tota la comarca haurà de desviar-se fins allí si vol agafar el tren a Dénia, quan consideren des de Pego que deixant el traçat apegat a l’autopista facilitaria les coses.
En este punt, l’alcalde Enrique Moll, criticava que «ja van fer l’hospital malament perquè l’hagueren hagut de fer on està el centre comercial i així haguérem tingut més accessibilitat tots i si ara fan l’estació del tren a Dénia, estan fent el mateix, el mateix error dos voltes».
Des del PP, Ana Ortolà, demanava que, «en la mesura del possible, es tinguera contacte amb l’Ajuntament de Dénia per a fer-li seguiment a la resposta que el consistori denier done a les al·legacions presentades per la corporació pegolina».
Les al·legacions van ser aprovades per unanimitat.