Pego és un dels 104 municipis de la província que ha instal·lat un nou programari per a gestionar el padró d’habitants
Es tracta d’un innovador sistema impulsat per la Diputació d’Alacant i l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que permet als consistoris un estalvi aproximat d’entre 1.500 i 6.000 euros a l’any. Entre els seus avantatges es troben l’agilització dels tràmits municipals d’empadronament i obtenció de certificats i volants, la reducció dels temps d’espera o l’optimització dels recursos.
Pego és un dels 104 municipis de la província d’Alacant que s’han adherit ja al servei de programari en matèria de padró d’habitants que oferix la Diputació d’Alacant a través del ‘Pla Modernitza 7.0’. Una nova ferramenta informàtica impulsada per la institució provincial i l’Institut Nacional d’Estadística per, entre d’altres, facilitar la sol·licitud del certificat d’empadronament a través d’Internet.
A Pego només fa una setmana i mitja que el departament de padró municipal està treballant amb el nou programari i, per tant, encara s’està en fase d’adaptació a les noves característiques del sistema. És, però, junt amb Muro d’Alcoi, Monòver, Sax i Cocentaina dels últims ajuntaments en incorporar-se a este innovador sistema que permet als consistoris un estalvi aproximat d’entre 1.500 i 6.000 euros a l’any.
En este sentit, el diputat de Bon Govern, Adrián Ballester, ha matisat que «gràcies a este procediment impulsat per la institució provincial, els municipis eviten la contractació d’empreses externes per a portar este servei pel qual solen abonar quantitats que oscil·len entre els 900 i els 1.800 euros de manteniment anual. A esta xifra se sumen, a més, els costos d’emmagatzematge de còpies, formació o resolució d’incidències i que ara s’eliminen».
Este sistema de programari, del que es beneficien prop de 282.200 habitants de la província, facilita i agilitza la realització de tràmits municipals d’empadronament per part dels usuaris -altes, baixes o modificacions de dades-, reduïx els temps d’esper, optimitza els recursos existents i genera una administració més pròxima a la ciutadania.
A més, la combinació d’este procediment digital amb la Plataforma Electrònica ‘Gestiona’, també impulsada per la Diputació d’Alacant, permet sol·licitar i rebre els certificats d’empadronament en el propi domicili, sense necessitat de desplaçar-se fins a l’ajuntament.