Pego organitza la I Jornada socioeducativa ‘Violència 0 des dels 0 anys’

Tindrà lloc el 30 i 31 de març i l’1 d’abril al teatre municipal. L’assistència és oberta a tota la comunitat educativa. Les inscripcions es poden realitzar a la pàgina web del CEFIRE o de l’Ajuntament de Pego fins el 25 de març. En les jornades es vol plantejar un model basat en la socialització preventiva que tinga el diàleg com a fonament per solucionar els problemes de violència que es puguen donar a les aules i eradicar-los.

Les quatres escoles de Pego, l’escola de la Vall de Gallinera, els ajuntaments de Pego, l’Atzúbia, Vall d’Alcalà, Vall d’Ebo i Vall de Gallinera a través de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme, el Servei Psicopedagògic (SPE) de Dénia i Salut Pública han organitzat la I Jornada Socioeducativa de Pego sota el títol: Violència 0 des dels 0 anys, certificada pel CEFIRE. Esta es desenvoluparà durant els dies 30 i 31 de març i 1 d’abril (dijous, divendres i dissabte), al teatre municipal de Pego.

CapturaEsta jornada vol introduir el model dialògic als centres educatius pegolins i de Les Valls. Però ho vol fer involucrant a tota la comunitat educativa: professorat, personal no docent, alumnat, institucions, però també els pares i les mares, els avis i les àvies o els tutors i tutores. Totes aquelles persones que intervenen en l’educació dels xiquets i les xiquetes. Es farà contrastant el model actual, que està «socialitzant un model violent» front al model dialògic que trenca amb eixa dinàmica, com explicava a Ràdio Pego Mar Sala i Ana Salort, portaveus del comitè organitzador de la jornada.

El model dialògic de prevenció i resolució de conflictes té com a base fonamental, com bé indica el seu títol, el diàleg. Ací, el diàleg s’utilitza com a ferramenta que permet superar les desigualtats. En el tractament del conflicte pren protagonisme el consens entre totes les parts implicades, especialment l’alumnat, sobre les normes de convivència, generant un diàleg compartit per tota la comunitat en tot el procés normatiu.

Este tipus de model permet una millora qualitativa de la convivència tant en els centres com en tota la comunitat educativa perquè genera espais de diàleg, el que preveu els futurs conflictes. Perquè funcione, però, és necessària i essencial la implicació de tota la comunitat, perquè totes les opinions siguen escoltades i considerades quan es tracta d’establir les causes i orígens dels conflictes i en la solució d’estos, mentre el conflicte encara és latent. 

Ens explicaven que este model dialògic de prevenció i resolució de conflictes està basat en «evidències científiques» recollides en un estudi inclòs en el projecte Includ-ed finançat per la Unió Europea. Este projecte, INCLUD-ED. Strategies for inclusion and social cohesion from education, és el projecte de recerca de més nivell científic i més recursos que s’ha fet mai sobre educació escolar per part dels Programes Marc de Recerca de la Unió Europea. El projecte respon a la decisió de la Unió Europea de dedicar, per primera vegada, un dels seus projectes de recerca de primer nivell (projectes integrats) a l’educació escolar. Ho va fer amb l’objectiu de clarificar a tots els Estats i societats europees les actuacions que generen èxit educatiu i les que generen fracàs.

Les inscripcions a la I Jornada Socioeducativa de Pego: Violència 0 des dels 0 anys es poden fer a través de la pàgina web del CEFIRE o de la pàgina web de l’Ajuntament de Pego. De moment hi ha inscrites més de 200 persones. El termini per a inscriure’s finalitza el 25 de març.

3496 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!