Pego serà un dels punts de vacunació massiva contra la covid-19 a partir d’abril

A la Comunitat Valenciana fins ara s’ha administrat un total de 334.284 dosis. I han rebut les dues dosis 103.535 persones, un 2’64% de la població de la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha establert un protocol per a la vacunació massiva a partir del mes d’abril en diferents punts, entre els quals, al Departament de Salut de Dénia està Pego.

S’ha fixat un total de 161 punts de vacunació diferents al llarg de tota la Comunitat Valenciana, en funció de la població que rebrà la vacuna en cadascun d’ells. En total, són 3.915.482 persones d’entre 18 i 80 anys, a excepció dels grups que ja han rebut la vacuna (com per exemple, sanitaris, personal d’emergències.

A la Marina Alta són 10 els punts designats per Conselleria, a més de Pego, estan Benissa, Calp, Dénia, El Verger, Ondara, Orba, Pedreguer, Teulada-Moraira i Xàbia.

Segons informa la Conselleria, s’ha remés a les gerències dels departaments de salut un protocol d’actuació en el qual s’explica les condicions que han de complir, tant els espais que albergaran els circuits de vacunació, com els criteris assistencials, quant als equips de vacunació específics i la preparació dels materials necessaris per a poder dur-ho a terme.

En aquest sentit, la previsió és realitzar una mitjana de 400.000 vacunacions setmanals en la Comunitat Valenciana. Per a això, s’han establit tres tipus de demarcacions per a reagrupar als municipis en funció del número de població i tenint en compte el nombre de sessions que ha de realitzar cada equip de vacunació específic per a arribar a tota la població diana.

Així, en els municipis de menys de 10.000 habitants, el punt de vacunació se situarà al costat d’un centre de salut o en locals municipals. En els municipis de 10.000 a 50.000 habitants, la ubicació serà en locals municipals definits pel departament de salut.

I finalment, en aquells municipis de més de 50.000 habitants està previst establir la vacunació massiva als hospitals de campanya i en altres espais definits per la Conselleria de Sanitat, com la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, la Ciutat de la Llum d’Alacant, la Institució Firal Alacantina (IFA) d’Elx, i l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló de la Plana.

A més, els espais de vacunació han d’estar situats el més pròxim possible als nuclis de població i han de ser accessibles mitjançant vehicles particulars i transport públic, així com reunir les condicions adequades per a establir els circuits d’entrada i eixida.

Un altre dels criteris contemplats en el protocol és la dotació de recursos humans per a poder dur a terme la vacunació massiva, per la qual cosa es crearà equips de vacunació específics, els quals coordinaran tot el procés des de l’arribada del pacient fins que siga vacunat.
Equips estaran formats per dos professionals d’infermeria, una persona administrativa, personal facultatiu, auxiliars d’infermeria, així com zeladors i zeladores i personal de seguretat.

Aquest protocol, com s’indica des de Sanitat, ha estat dissenyat amb la finalitat d’administrar les vacunes a la major quantitat de població indicada, i en el menor temps possible.
887 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!