Plataforma cívica per a frenar la degradació de les Marines
Reclamen mesures per aturar la degeneració de la platja de les Marines que en cinc anys ha perdut entre 4 i 5 metres d’arena anuals sense que ningú ho haja evitat. L´impulsor de la plataforma, Jorge Miquel Calataiud, advoca per “una solució respectuosa amb el medi ambient”.
Davant els problemes de degradació de la platja de les Marines ha nascut la plataforma cívica Recuperació Platja Marines. Aquesta plataforma pretén conscienciar els ciutadans i les autoritats de la necessitat de prendre mesures per a evitar la degeneració de la platja. Compta amb el suport de 5.000 persones i el seu manifest ha estat signat per més de 200. Entre d’altres presidents d’associacions, empresaris, professionals i sis exalcaldes de Dénia.
L´iniciador de la Recuperació Platja Marines és Jorge Miquel Calataiud, un home que viu a les Marines des de fa molts anys. Durant aquests anys ha vist el progressiu deteriorament de la platja, especialment en els últims anys. Contaminació de les aigües, neteja, serveis, accessos, són altres dels problemes afegits a aquesta desaparició progressiva de la platja de les Marines.
Des de la plataforma es vol demanar a l´Ajuntament de Dénia un estudi complet i independent que identifique les causes de la pèrdua d’arena en determinades zones i la seua acumulació en altres. Perquè pensen que s’han d’estudiar molt bé les coses abans d’actuar, sobretot si es tracta d’aconseguir una solució definitiva i respectuosa amb tots els valors en joc, especialment els ecològics i mediambientals.
La plataforma denuncia la passivitat de les autoritats competents respecte a la pèrdua progressiva d’arena, que és de 4 a 5 metres anuals, al menys pel que fa als darrers 5 anys.
Per tal considerar les actuacions a plantejar i les mesures a prendre front un problema cada vegada més greu, la plataforma Recuperació Platja Marines es reunirà en dates pròximes a l’estiu, tot i que encara no té una data determinada.
L’estratègia d’actuació que es perfila des de la plataforma inclou, d’una banda la sensibilització i mobilització de la ciutadania per tal de demanar solucions serioses i definitives.
D’altra banda, oferir la seua visió del problema i la seua força a l´Ajuntament de Dénia per què aquest se senta recolzat en les seues iniciatives i projectes. I és que l´Ajuntament no té totes les competències, perquè aquestes són compartides per organismes dependents del ministeri de Medi Ambient.