Primers passos per a la creació del banc de terres a Pego

Amb la finalitat de promoure la recuperació de terres abandonades i fomentar l’activitat agrícola, l’Ajuntament de Pego està desenvolupant un pla dinamitzador en el qual s’inclou accions com la creació del banc de terres. Una iniciativa que està donant els primers passos de la mà de l’agència dinamitzadora buscatierras. L’alcalde, Enrique Moll, com a regidor d’Agricultura ens posa en situació:

Ahir al mercat un equip de Buscatierras, amb el seu director tècnic, Joan Carles Caldentey, al front, rodava un vídeo amb alumnes del col·legi Rosalia Bondia. L’empresa està creant vídeos en els quals els i les estudiants dels diferents centres escolars promouen el banc local de terres. Escoltem a Joan Carles Caldentey, qui ens explica el projecte i la finalitat.

No podem obligar en aquests temps que el cultiu ha estat determinant com una eina fonamental en la prevenció dels incendis forestals, tal com assenyala Enrique Moll.

Però, a més dels beneficis mediambientals i ecològics que comporta la recuperació dels cultius, l’aprofitament de les terres abandonades també pot suposar una oportunitat de negoci. És per això que, A més de la creació del banc de terres, i de la setmana d’activitats i conscienciació als centres escolars de Pego, el pla inclou una altra pota fonamental, com és la formació.

Dilluns a Planes comença un curs, ja esmentat per Joan Carles Caldentey, per tal de fomentar l’agro-emprenedoria, és a dir, els negocis lligats a l’agricultura i el camp. Curs que inclou una llançadora #AgroStarUP amb la qual es guiarà les persones participants per a la posada en marxa dels seus projectes. El curs és de 20 hores lectives durant 5 dies, de les quals 1/3 són teòriques i 2/3 són pràctiques. S’impartirà més avant a Beniarrés, Formentera del Segura, a Xaló, i al Poble Nou de Benitatxell. Tota la informació està en el web de Buscatierras.

756 Visites
Hola!!