Rebutjat un recurs que demanava que l’Ajuntament de Pego li tornara els diners cobrats de més per la ponència de valors de 2008

La Sala del Contenciós Administratiu nº2 d’Alacant sentencia que el veí de Pego que havia interposat la demanda, per a considerar-lo afectat, hauria d’haver impugnat la ponència de valors de 2007. En no fer-ho, no és possible que la decisió adoptada pel TSJ li afecte.
Este cap de setmana ens assabentàvem, a través de Las Provincias, d’un nou episodi al voltant de la ponència de valors de 2008 anul·lada pel TSJCV. En esta ocasió a partir d’una sentència de la Sala del Contenciós Administratiu nº2 d’Alacant per la qual el jutge rebutja el recurs d’un veí, amb propietats a Pego, que va demanar a l’Ajuntament de Pego que li tornara els diners que li havia cobrat de més durant els anys 2008, 2009 i 2010 per l’impost de l’IBI.

En la sentència, contra la que no cap recurs, el jutge indica que la ponència de valors no té caràcter de disposició general, «el que suposa que qualsevol pronunciament anul·lant-ho no pot tindre abast general, sinó que ha d’estendre’s als que ostenten la condició de persones afectades en els termes que postula l’article 72 de la Llei de la Jurisdicció del Contenciós Administratiu». Segons continua el text, «els recurrents per a ostentar la condició de persones afectades van haver d’impugnar la ponència de valors» quan va ser aprovada en 2007. Així mateix, afegix que «al no haver-ho fet, no és possible que la decisió adoptada pel TSJ els abaste».

Davant la notícia, Ràdio Pego ha preguntat a l’alcalde i regidor d’Hisenda que suposa esta sentència i en quin punt es troba el recurs de responsabilitat patrimonial que va iniciar l’Ajuntament de Pego a finals de 2011. Carmelo Ortolà contestava que esta sentència “ve a ratificar la postura de l’Ajuntament de Pego i a ratificar que l’Ajuntament de Pego tenia raó en l’assessorament jurídic al que ha estat sotmés durant tot este temps”. Aprofitava Ortolà per criticar l’assessorament que va dur a terme, durant eixe temps, el partit a l’oposició, el PP. Alhora recordava l’alcalde que SUMA que depén de la Diputació d’Alacant, ja va contestar als veïns de Pego que van recórrer per la via de la devolució d’ingressos indeguts, “que no procedia eixa devolució d’ingressos indeguts”.

Segons explicava Carmelo Ortolà, esta última sentència, ve donada perquè una persona amb propietats a Pego “va presentar un contenciós contra esta resolució de SUMA”.

L’alcalde de Pego avançava que “a partir de l’any nou ja hi haurà notícies” al respecte de la reclamació de la responsabilitat patrimonial a Cadastre. Ràdio Pego serà l’encarregada d’anunciar l’inici d’eixe procediment.

Esta sentència de la Sala Contenciosa Administrativa té una gran transcendència, ja que “Xàbia està seguint la fulla de ruta de l’Ajuntament de Pego”. Així mateix, Carmelo Ortolà, també apuntava que altres municipis de la Marina Alta, com és el cas d’Ondara, també estan seguint el camí que va traçar l’Ajuntament de Pego al respecte de les valoracions defectuoses que ha dut a terme Cadastre.
792 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!