Resorgeix l’Associació Cultural Penya Roja al Verger

Nous membres i molt d’entusiasme. Amb aquests ingredients ha ressorgit l’Associació Penya Roja del Verger, que té l’objectiu de crear al municipi una alternativa cultural als actes que es programen actualment. Nous membres i molt d’entusiasme. Amb aquests ingredients ha ressorgit l’Associació Penya Roja del Verger, que té l’objectiu de crear al municipi una alternativa cultural als actes que es programen actualment. L’associació va nàixer en 1989, però va desaparèixer anys després i ara un grup de joves han représ l’activitat que altres, amb les seues mateixes ganes de canviar les coses, iniciaren fa més d’una dècada. Per a presentar la renovada associació, els seus membres van donar una xerrada el passat dissabte a la Torre de la localitat i a la que va assistir un nombrós públic, entre el que es trobaven alguns edils de l’equip de Govern i de l’oposició.

“Som capaços d’oferir al poble manifestacions culturals diferents a les habituals de la societat de masses i que siguen diferents al pensament únic”, anunciaren només començar la presentació de l’agrupació. Els membres, a més a més, aprofitaren l’ocasió per definir l’associació i es qualificaren com “gent d’esquerres, ecologista, on es dóna importància a la llibertat d’expressió i que defensa la nostra terra”.

Una de les membres de Penya Roja durant els seus primers anys de vida, a principis dels 90, Josepa Caravaca, també va estar present a aquest acte i va fer un repàs per la història de l’associació. “Quan es va crear aquesta agrupació, jo era una jove que acabava d’aprovar les oposicions i tornava al seua poble després de passar uns anys estudiant a València”. Caravaca va contar que els primers passos de Penya Roja es van donar quan un grup de persones amb inquietuds intel•lectuals es van reunir. Aquesta ex membre de l’associació va recordar també que les primeres reunions “les celebrarem a l’Ajuntament i després, quan ja eren menys persones, les feren a una casa particular”. Respecte al nom de l’agrupació, Caravaca va apuntar que prompte el tingueren clar, tant “pel topònim d’aquest indret de la Segària, com pel sentit ideològic d’aquest sintagma”.

Josepa Caravaca va assenyalar que, tot i portar a terme activitats, “la falta de subvencions i el cansament va acabar amb l’entusiasme inicial dels membres”, però va assegurar que, deixant això de banda “van ser anys molt intensos i amb moltes ganes de fer coses per El Verger; en pocs anys vam passar de ser 8 membres a cent”. Ara, les noves generacions recuperen eixes ganes de treballar i les adapten a les noves circumstàncies. Així, si abans Penya Roja editava una revista que s’escrivia a màquina, ara l’associació ha llançat una pàgina web: “ara tenim joves i tecnologia del segle XXI i segur que fan una Penya Roja del segle XXI”, va sentenciar Caravaca.

La nova pàgina web (www.penyaroja.org) està dividida en diferents apartats, tal i com va explicar el seu artífex Manolo Ortolà. Així, l’usuari pot trobar en aquesta adreça diferents apartats: Inici, on podem veure les activitats realitzades fins a l’actualitat; Diari, on hi ha penjades fotos dels membres de l’associació i una menuda explicació d’allò que fan dins de l’agrupació; Activitats, apartat dividit en les seccions de “Xerrades”, “Senderisme” i “Concerts”, que són algunes de les principals apostes de Penya Roja per aconseguir implicar a la població en diferents activitats d’oci i culturals. Altres apartats de la web són les fotos, els enllaços web, el fòrum i una secció anomenada “400”, dedicada al 400 aniversari de El Verger.

785 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!