Salvador Bolufer va participar en la taula redona ‘Cibersàtira, Internet i xarxes socials’
Una activitat que complementa l’exposició ‘Premsa satírica i cultura popular valenciana’ i que va tenir lloc ahir a la Biblioteca Valenciana. Una de les línies de debat sobre la que es va aprofundir va ser que la comunicació satírica troba en les xarxes socials un canal eficaç, ràpid i directe amb la ciutadania. Salvador Bolufer creador de la Burrera Comprimida, va compartir taula redona amb Raul Salazar, il·lustrador de la revista El Jueves, el periodista Manel S. Jardí i els actors Tonino Guitan i Toni de l’Hostal, moderats pel periodista Emili Piera.
La Biblioteca Valenciana de Sant Miquel dels Reis va ser l’escenari del debat sobre la situació actual de la comunicació satírica valenciana sota el títol ‘Cibersàtira, Internet i xarxes socials’. És la tercera taula redona que acompanya l’exposició ‘Premsa satírica i cultura popular valenciana’.
Una de les línies de debat d’ahir va girar al voltant de com la comunicació satírica troba en les xarxes socials un canal eficaç, ràpid i directe amb la ciutadania. Sobre la qüestió van debatre Raul Salazar, il·lustrador de la revista El Jueves, el periodista Manel S. Jardí i els actors Tonino Guitan i Toni de l’Hostal i el creador de la Burrera Comprimida, el pegolí Salvador Bolufer, moderats pel periodista Emili Piera.
Recordem que el pegolí Salvador Bolufer és un dels millors escriptors satírics de tot el territori. Ho demostra el fet que siga l’únic autor que ha rebut tres vegades el Premi Malva de poesia satírica, l’últim va ser en 2015. El Premi Malva de poesia satírica és d’àmbit autonòmic i s’atorga al «millor poema satíric d’un llibre de falla» des de 2007. El pegolí ha sabut escampar la burrera pegolina allà on ha anat. I és que esta impregna tot el seu treball artístic, bona prova és ‘El cantar de la burrera’, però sobretot, el blog Burrera Comprimida SA. El burriblog de Bucomsa on s’expliquen «Ventures i desventures d’una ONG clandestina que es dedica a comprimir la burrera que altres expandeixen» i que actualment té una extensió a la xarxa social facebook.
Fins al pròxim mes de gener es pot contemplar l’exposició sobre la premsa satírica valenciana composta per més de 150 peces entre capçaleres de periòdics, vinyetes, il·lustracions, documents sonors i audiovisuals que comprenen des dels col·loquis del segle XV fins a l’actualitat.
La mostra presta especial atenció a les publicacions del segle XIX i principi del XX quan la premsa crítica va aconseguir el seu màxim apogeu amb publicacions tan conegudes com ‘La Traca’, ‘La Risa’, ‘La Matraca’, ‘La Tronà’, entre d’altres.
Els horaris d’obertura són de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores; i els dissabte i diumenges d’11.00 a 14.00 hores a la sala capitular del monestir de Sant Miquel dels Reis.