Una asseguradora denúncia que les fiances de dos PAI aprovats per l’anterior alcalde Carlos Pascual són falses


Els avals ascendeixen a més de 256.000 euros i corresponen als plans d’El Clot i el Polígon Industrial. L’Alcalde titlla de «gestió de voltors» la de l’anterior govern

L’empresa d’assegurances ACC Segurs i Reassegurances de Danys S.A. ha denunciat davant del caserna de la Guàrdia Civil de Pego la suposada falsificació dels documents per què s’estableixen els avals de les garanties definitives del contracte de les obres del Sector 2 de Pego, també conegut com a polígon industrial. Tal contracte data de març del 2000, quan el Consistori pegolí estava governat pel grup independent de Carlos Pascual.

Segons l’atestat, ha sigut quan l’Ajuntament ha iniciat el procediment administratiu d’esmena de les deficiències observades en el Sector 2, quan se li ha comunicat a l’empresa d’assegurances que havia de fer-se càrrec de reparar tot allò que no estiguera en bon estat com resultat del fi de les obres. No obstant, “ACC Segurs no ha emès ni firmat el document que amb el text i els elements propis d’una garantia definitiva està dipositat en l’Ajuntament de Pego” pel que “la firma que consta en el document dipositat en l’Ajuntament de Pego i el número identificatiu no es correspon amb la de l’apoderat de la companyia asseguradora”.

L’Alcalde de la població, el popular Carmelo Ortolà, ha aclarit que a l’hora de començar tot nou pla d’actuació integral, la companyia constructora que es queda les obres ha de contractar un segur que serveix com a fiança per a cerciorar que les obres es fan segons el que acorda; a l’acabar estes, els costos de reparació de qualsevol deficiència de l’obra queden coberts amb l’est segur. Segons el Primer Edil de Pego “una vegada que s’ha demanat a l’empresa asseguradora que es faça càrrec de les deficiències del Sector 2, hem descobert que els documents originals de la fiança que posseeix aquest Ajuntament no coincideix amb cap document expedit per l’empresa ni en continguts, ni en firmes, i ni tan sols en número d’expedient”.

Per a Ortolà, “aquest és un clar exemple de la gestió de voltors que es duia a terme en aquest Ajuntament en època de Pascual, ja que no es recorria a ni més ni menys que a buscar empreses fraudulentes i en difícil situació econòmica per a dur a terme les obres dels diferents PAI, amb la qual cosa estes empreses es prestaven a tots els jocs que des de l’Alcaldia se’ls proposava per a abaratir els costos mentre se’ls pujaven els pagaments als propietaris i els diners anava caient en les butxaques dels uns i els altres”.

Per a l’Alcalde de Pego aquest fet també evidència la dubtable qualitat dels PAI desenvolupats per l’anterior gestió municipal perquè “mentre es venia que els materials utilitzats eren els millors, el pas del temps ha fet necessari que recorreguérem a tindre que reclamar l’execució d’avals per a esmenar les quantioses deficiències que han sorgit”. A més, el Primer Edil ha assegurat que per no comptar el Sector 2 amb una fiança vertadera hauran de ser les arques municipals les que es facen càrrec de costejar tots els desperfectes haguts amb el que “amb esta acció Carlos Pascual no sols va defraudar els propietaris del Sector 2 sinó ara també a tots els pegolins, ja que ens va costar diners de la nostra butxaca a tots”.

La suposada falsa fiança del Sector 2 aconsegueix la quantia de 159.370€, i pareix que no seria l’única que d’esta manera s’haguera cursat en l’Ajuntament de Pego. Segons la denúncia “estos fets s’han pogut reproduir respecte a altres documents dipositats en l’Ajuntament” en al•lusió al Sector Clot sobre el qual també recauria una suposada falsa fiança.


710 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!