Xarxa Llibres, processionària, pressupost, horaris de recollida de fem, presents en precs i preguntes del ple ordinari de febrer

En este apartat ens assabentàvem que l’Ajuntament de Pego combat la processionària tallant-la dels pins infectats, que segurament a partir del 15 de febrer comença a fer-se efectiu del pagament del Pla Xarxa Llibres i que la Fundació Aquae durant la primavera iniciarà el seguiment de la sembra que va realitzar en part de la superfície cremada per l’incendi de maig.
Diverses van ser les preguntes que es van llançar i resoldre durant l’últim punt de l’ordre del dia del ple ordinari de febrer. Les tres primeres van ser plantejades pel portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra. Va començar per si l’Ajuntament de Pego estava prenent mesures per combatre la processionària del pi. El regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis, explicava que, «nosaltres, només detectem alguna borsa, intentem llevar-la» i destacava que el millor que hi ha per combatre esta plaga és tallar les borses i eliminar-les. Si estes estan molt altes, es pulveritza.



La segona pregunta de Compromís per Pego, plantejada per veïns i veïnes, era per saber quan començarà a fer-se efectiu el pagament del Pla Xarxa Llibres. José Merí, regidor d’Educació contestava que a partir de la segona quinzena de febrer, tot i que no podia dir una data exacta. També explicava que ja s’han validat totes les sol·licituds presentades, 670, i només 5 d’elles han segut rebutjades per defecte. Anunciava Merí que la despesa total de Xarxa Llibres serà de 20.333€ per part de l’Ajuntament de Pego i, en igual manera, per part de la Conselleria d’Educació i de la Diputació d’Alacant.




L’última qüestió per part de Compromís tenia a veure amb el Pressupost de 2016, quan este anava a pujar a plenari. El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, recordava que «baixar impostos té conseqüències perquè has de quadrar els números». Assegurava, però, que «ja s’han quadrat» i s’ha fet «mantenint les ajudes a les associacions». És per això que emplaçava a l’alcalde a convocar una reunió entre tots els grups polítics esta setmana que ve per explicar les línies bàsiques del Pressupost de 2016 abans de pujar-lo a plenari per a la seua aprovació.




Traslladava també la regidora de Volem Pego, Irene Sendra, la queixa que li havia comunicat una veïna sobre l’horari inoportú del camió que recull el vidre, les 6 del matí. Preguntava si no era possible modificar-la. També des del PP, Ana Ortolà, preguntava en este sentit però respecte a la recollida del fem al voltant del col·legi Sant Antoni. Ja que, explicava que el camió passsar al voltant de les 9 del matí, quan s’està entrant a l’escola i eixa zona es col·lapsa. La regidora de Residus, Laura Castellà, respecte al camió del vidre explicava que l’empresa que el recull és diferent a la del fem orgànic i és per això que «podria consultar la modificació», però advertia que el camió seguix una ruta. Sobre la segona qüestió, Castellà, afirmava que «ho investigaré i miraré si pot canviar la ruta i així passar a una altra hora».






Irene Sendra també preguntava si la sembra de carrasques i altres espècies que la Fundació Aquae va fer a finals de 2015 compta amb un pla de seguiment. La regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, va informar que sí perquè, no només l’Ajuntament, sinó també la Fundació i Hidraqua estan interessats en saber si l’aposta per la reforestació funciona o no. A primavera visitaran la zona i passaran un informe a l’Ajuntament de Pego, el seguiment continuarà al llarg dels anys.
821 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!